Att sätta däck på fälgen

Varje hemcykelmekanik vet kanske att en av de svåraste procedurerna man kan ha är att sätta däck på fälgen. Fysiska utmaningen kan bli kolossal, man kan få blåsor på både händer och bryta däckavtagare och fortfarande misslyckas.

Just igår led jag mycket medan jag ansträngde mig att sätta däcket Schwalbe Hurricane på en cykels bakfälg. Vissa kombinationer av fälg/däck går betydligt lättare än andra, och de Schwalbe däck brukar vara de tuffaste, fast de utmärkt funkar efteråt.

Så här är tips hur man underlättar processen. TL;DR: Tryck däckets kant hela vägen in i fälgens mitt.

1. För att lossa gammalt däck, använd alltid åtminstone två däckavtagare

Släpp ut all luft från slangen. Tryck in en avtagare och fästa den på en eker med den krok som den har på annan sida. Lämna den där så att du nu har två fria händer. Sedan använd den andra däckavtagaren nära till den första. Tryck den in under däcket och dra den runt fälgens kant tills däcket lossnar själv. Observera att första avtagaren lär bli loss igen och kan tappas bort vid det tillfället.

När du är redo att återinstallera däcket pumpa lite luft in i slangen så att den inte är alldeles tom.

2. Smörj nya däckets kant med flytande tvål

Friktion mellan däcket och fälgen bidrar till motstånd man känner under installation. För att minska det använd flytande tvål eller vanlig tvål upplöst i vatten. Smörj däckets kanter med den.

3. Se till att slangen inte är för bred

Den slang som ligger i däcket trycker det ut och står ofta i väg vid installation. En smalare slang kan underlätta processen för att den skulle sticka mindre ut.

Till exempel, om man har ett däck ETRTO 622-25, det vill säga med 25 mm bredd, rekommenderas det att slangen markeras med bredden 17-25 mm. Trots att det är möjligt att montera en slang 32 mm in i sådan däck öker risken att förstöra den vid installation.

4. Börja vid slangs nippel

Slangens nippel där luften blåses in är en ojämnhet som skapar extra besvär. Därför är det viktigt att åtgärda det när det är enkelt, alltså i början. Med smalare däck/slang kombinationer, såsom 25 mm och dylikt, finns det risk att klämma fast slangen just vid nippeln. Var särskilt noggrann då.

5. Tryck däckets kant hela vägen in i fälgens mitt

Det här är nyckeln till en framgångsrik installation. Fälgen har minst diameter i sitt mellersta avsnitt. Däckets kant blir mindre spänt och därför enklare att manipulera med om den rinner på en cirkel av mindre diameter.

Tryck däcket hela vägen in i fälgen. Gör det vid däckets både sidor.

Tryck det däcket!

CC-BY-SA 3.0 källa

6. Använd både händerna och, om det krävs, både fötterna

Den svåraste delen av installationen är att trycka däckets andra sidans sista centimeter in under fälgs kant. Undvik använda däckavtagare då eftersom de är ingen hjälp och kan skada slangen. Tryck och vrid med dina fingrar, handflator och, om det finns rimligt, genom att trampa med häl. Det ska räcka ifall du har följt den föregående rådet och har tryckt däckets mitt i fälgens center.

7. Efter däcket är klart, se till att slangen visas ingenstans

Äntligen sitter däckets båda kanter på fälgen. Skynda inte dig att pumpa hjulet upp. Se till först att slangen råkade stanna överallt under däcket och att den inte blev inklämd mellan kanterna. Glid runt kanterna med däckavtagaren och känna på att det är jämnt och skönt där.

Pumpa hjulet lite (till ca 1 bar) och kontrollera att slangen fortfarande ingenstans syns. Om det visar sig, släpp luften ut igen, tryck slangen in med däckavtagaren och pumpa hjulet igen.

Att strunta i utskjutande slang betyder en explosion och förstörd slang i 100% fall.

8. Om ingenting hjälper, lossa en kant helt och starta om

Som sagt, däckinstallation kan ibland syns vara frustrerande utan slut. Vila ett tag, lossa en däcks kant, smörja den andra och starta om. Det hjälper att lossna det därför att sedan får däcket sitta sig på olika sätt som kan leda till bättre förhållande.

Lycka till!


Written by Grigory Rechistov in Uncategorized on 07.10.2018. Tags: övning,


Copyright © 2018 Grigory Rechistov