Recension på hjulbygget hos wheellab.cc

En liten recension på mitt nya bakhjul tillverkat hos John https://wheellab.cc/.

Tidigare skrev jag på Happyforumet att min bakfälg hade blivit skadat

Jag har ett ovanligt hjulpar för min fetcykel med baknavets bredd på 177 mm, fälgens diameter 27,5” och bredd 52 mm. Det är faktiskt enklare och billigare att beställa ett skräddarsytt hjul hos en hjulbyggare än att försöka köpa något massproducerat.

Förut byggde jag bakhjulet hos Wheelproject som flera rekommenderade här på forumet och var väldigt nöjd med det. Men när fälgen gav upp undrade jag om jag kunde hitta en kunnig hjulbyggare på hemmaplan då jag ville behålla mitt nuvarande baknav.

Sedan stötte jag på Johns verksamhet och bestämde mig att pröva bygga hjul hos honom. Efter ett kort mejlutbyte och en liten konsultation här på forumet beställde jag en ny fälg DT Swiss XM 551 vilken har 40 mm bred.

Jag lämnade in den nya fälgen och det gamla navet då John använder egna ekrar och nipplar. Efter ett par dagar fick jag hjulet tillbaka. Vi bor ganska nära varandra (Storstockholm) så att det var lättare att mötas än att anlita postleveransen.

Min upplevelse med hela processen och resultatet är helt positiv. Eftersom mitt baknav var ovanligt brett behövde John anpassa sitt riktställ för att det kunde rymma just det här hjulet! Han hjälpte också mig genom hela processen med goda råd.

Det nya hjulet har jag hittills hunnit använda bara två eller tre gånger. Hjulet uthärdade stigcykling precis som det borde. Jag vet inte om jag inbillar mig något men i början kändes det nya hjulet styvare än förut, vilket jag inte tyckte om. Men kanske pumpade jag däcket till högre tryck än tidigare, svårt att säga. Hursomhelst märkte jag det inte senare.

Jag kommer utan tvivel behöva bygga/reparera mina hjul i framtiden. Nu vet jag vem jag ska vända mig till.


Written by Grigory Rechistov in Uncategorized on 25.11.2020. Tags: bicycle,


Copyright © 2023 Grigory Rechistov